Om oss

Livekarusellen är en jättestor turné. Du turnerar ihop med andra artister och får chansen att spela inför publik både på hemmaplan och utanför din egen stad. Alla deltagande artister är garanterade minst tre spelningar/turnéstopp, du kan också ta dig till distriktsfestival och den stora gemensamma turnéavslutningen och där uppträda igen.
.
Livekarusellen 2015: The Uncharted, One Man Short, Filosoferna, Elin Wiigh. Foto: Helene Ermerud

Anmälan och deltagande

Du anmäler dig här på webbplatsen 15 oktober - 30 november. Livekarusellen genomförs januari - mars, följt av distriktsfestivaler i april. Den stora gemensamma turnéavslutningen äger rum i maj.

Det kostar ingenting att anmäla sig eller att vara med i Livekarusellen.

Inga förkunskaper krävs.

 

Till anmälan >>

Alla är välkomna

Livekarusellen jobbar för en jämställd musikscen. Vi tar emot alla oavsett musikstil, erfarenhet och eventuellt annat studieförbund än Studiefrämjandet.

Vi rekommenderar att du är minst 13 år för att vara med.

Vissa distrikt har ett maxtak för antal deltagande artister. Där prioriteras åldersmässig, genremässig och geografisk spridning.

Ett distrikt består i allmänhet av ett eller två län, till exempel Stockholm eller Örebro/Värmland.

Så här går det till

Livekarusellen inleds med en stor spelning i varje distrikt där alla deltagare uppträder. Spelningen kallas Katapulten.

Efter Katapulten arrangeras ett antal spelningar inom distriktet, de kallas Turnéstopp. Några av artisterna går sedan vidare till en Distriktsfestival. Där utses vilka artister som ska representera distriktet i den gemensamma turnéavslutningen.

Turnéstoppen sker både på stora och små scener. Ibland litet och intimt, du kommer nära din publik. En annan gång stor scen med mycket teknik och större utmaning att trollbinda dina fans. En lär sig mer när det är olika tror vi.

Få feedback

Både poolskötare och andra artister ger dig omdömen på ditt framträdande. Detta sker löpande under hela turnéperioden och brukar vara ett väldigt fint sätt att umgås vid sidan av livescenen.

En chans att utvecklas

Livekarusellen gör ditt band bättre vågar vi påstå.

Vi vill få dig att utvecklas som musiker och scenpersonlighet. Via feedback, nätverkande och möten med andra artister vill vi som arrangerar ge dig så många möjligheter vi kan att samla erfarenhet längs hela turnén.

Marknadsför dig och få kontakter

Genom Livekarusellen har du stor möjlighet att synas för publik och i media. Du kan också marknadsföra dig via din egen artistprofil här på livekarusellen.se och på vår Facebook och Instagram

Du träffar arrangörer, andra artister, publik och andra viktiga kontakter som kan ge ditt musikintresse en skjuts.

Kontakterna du får genom Livekarusellen ger ofta ännu fler spelningar efter de tre turnéstoppen.

Mer möjligheter

Resan är målet i Livekarusellen, och vi kryddar gärna den med lite extra möjligheter vi tror kan hjälpa än mer för dig och din utveckling.

Distrikt

De som blir uttagna i Distriktsfestivalen får ett gig till på den stora turnéavslutningen. Du står på professionell scen, och spelar med andra från alla distrikt.

Alla som åker dit får en chartrad turnébuss för att transportera sig själva och sina fans till den stora turnéavslutningen.

I Distriktsfestivalerna kan det också finnas studioinspelningar, promotionhjälp eller musikutrustning att få, se ditt lokala distrikt för vad som gäller.

Individuella utmärkelser

Årets instrumentalist och årets scenpersonlighet exempelvis brukar delas ut, se ditt lokala distrikt vad som gäller.

Turnéavslutning

Varje år samlar vi deltagare från alla landets distrikt för en gemensam avslutning, där vi uppträder igen tillsammans och ger utmärkelser till grymma egenskaper och lärdomar en utvecklat under säsongen, både som grupp och individuellt.

 

Inloggning

När ni har anmält er till Livekarusellen får ni en inloggning där ni kan uppdatera er profilsida – visa vad ni har på Youtube, Soundcloud, egen hemsida, Facebook, Instagram. Skriv några rader om vilka ni är, ladda upp bilder. Det är också här ni loggar in för att ta del av feedback ni får från poolskötare och övriga efter alla turnéstopp.

Finns Livekarusellen där jag bor?

Livekarusellen finns i hela Sverige. Vi har delat in Livekarusellen i något som vi kallar distrikt och som består av ett eller två län. Utom distriktet Småland som består av länen Jönköping, Kalmar och Kronoberg. Här är våra distrikt:

 

 • Dalarna
 • Gotland
 • Gävleborg
 • Norrbotten
 • Uppsala
 • Skåne/Blekinge
 • Småland
 • Stockholm
 • Sörmland
 • Västerbotten
 • Västernorrland/Jämtland
 • Västmanland
 • Västra Götaland/Halland
 • Örebro/Värmland
 • Östergötland

Livekarusellens arrangörer

Vi som arrangerar Livekarusellen är Studiefrämjandet i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer.

Studiefrämjandet finns i hela Sverige och har en omfattande musikverksamhet: * 4.000 band * 17.000 deltagare * 100 musikhus * 1.500 replokaler * 65 egna studios.

Besök studieframjandet.se/musik för mer information.

Kontaktuppgifter till oss som jobbar med Livekarusellen >>

Se även

Turnéinfo >>

Historia >>

Tidigare band i Livekarusellen >>

 

Dela sidan