Tidigare Deltagare

Här hittar du några tidigare deltagare i Livekarusellen.

Children of the Sün (2018) - Karlstad

Children of the Sün blev Livekarusellenvinnare 2018.

Retrorockarna i Children of the Sün från Arvika tog hem flest poäng av jury och publik på Nöjesfabriken i Karlstad under lördagskvällen. Arrangören Studiefrämjandet ställde den klassiska frågan till hela bandet direkt efter avgörandet; Hur känns det?

- Det svårt att ta in, det är en så himla skön känsla, att folk faktiskt uppskattar det man gör! Vi har förberett oss hela hösten, det är så kul att det ger resultat.

På frågan om hur Livekarusellen som helhet varit säger bandet:

- Det har varit så jävla roligt, det är nog det bästa man kan göra som musiker. Vi har utvärderat den feedback vi fått hela tiden och verkligen försökt att jobba med det. Och vi har träffat asmycket nya vänner! 

Se och hör vår vinnarintervju med Children of the Sün här

Sångaren och gitarristen Mattias Arnesson från Uppsala (artistnamn Arne) fick priset för "Årets scenpersonlighet" i Livekarusellen.

Erik Mohlin, trummis i Nyköpingsbandet Cult Valley blev årets instrumentalist. 

Press: https://www.mynewsdesk.com/se/studieframjandet/pressreleases/livekarusellens-och-danskarusellens-riksfestival-avgjord-2519821

----------------------------------

Three Dead Fingers (2017) -Västerås

Vinnare i Livekarusellen blev årets yngsta deltagare, Three Dead Fingers från Västerås som alla är mellan 12-13 år.

- Juryn var faktiskt väldigt eniga, säger jurymedlemmen Manuela de Gouveia, som själv spelar bas i bandet Pascal och var motivering löd: - Three Dead Fingers är fyra energiknippen från Västerås som verkligen kan skriva och kan framföra hårda och svängiga låtar!

Medlemmarna i Three Dead Fingers är:
Oliwer Bergman - elgitarr & sång
Alexander Lindgren - trummor
Gustav Jakobsson - elbas & körsång
Isak "Fiskis" Strandberg - elgitarr & körsång

Bandet fick till och med två priser eftersom utnämningen Årets instrumentalist gick till basisten Gustav Jakobsson med motiveringen: "- Sättet han hanterar sin bas på är inget annat än mästerligt!".

Priset för Årets scenpersonlighet gick till Aimée Lindekrantz Hansén (sång & elgitarr) i indierockbandet Hedda Hatar från Lund. Juryn motiverade: "För grym scennärvaro och grym attityd, hon drar med sig hela publiken, och lämnar ingen oberörd!"
-------------------------------------------------

Public Void (2016) -Stockholm

Stort grattis till Public Void från Stockholm som vann Livekarusellen 2016! Med ett eget sound, en originell röst och ett lovande låtmaterial övertygade Public Void både publiken och feedbackpanelen. 

Dandrylion (2015)

Med grym energi och en fantastisk scenshow kammade Dandrylion hem förstapriset. Feedbackpanelen motiverade sitt val med att "bandet bjöd på explosiv energi och grymt samspel på scen och att de höll publiken tveklöst fängslade hela numret igenom."

Lite Story

Dandrylion beskriver sig som ett liveband som spelar allt utom opera och speedcoremetal.

– Vi inspireras av alla sorters musik och häftiga ljud som vi hör. Vi gillar så olika och när vi sätter ihop musik kan det bli nästan vad som helst, det är det som är så kul, säger Henrik Palander, gitarr och sång.

Se Dandrylion från Livekarusellen 2015 (Youtube)

Dandrylion på Facebook

Egonaut (2014)

Egonuat fick feedbackpanelen på fall och kammade hem 2014, de blev också uttagna som wild card och fick glida ned till Kroatien på miniturné.

 

Se Egonaut från Livekarusellen 2014 (Youtube)

Egonaut på Facebook

Paint everyday orange (2013) - Linköping

Paint everyday orange från Linköping (Östergötland) var med 2013. Med sin originella blandning av indiepop och rock har gruppen ett eget sound som verkligen står ut i mängden.

Se Paint Everyday Orange som Gäster i Livekarusellen 2014 (Youtube)

Paint everyday orange på Facebook

Cupid Kidz (2012)

Cupid Kidz från Lund tog hem det med sin originella pop under spelningen på Tyrol i Stockholm. Motivering var bland annat catchy låtar, bra show, intressanta texter och att de stack ut rejält.

Kolla reportagefilmen om Riksfestivalen 2012 på Youtube

Kolla Cupid Kidz gig

Cupid Kidz på Facebook

State of Grace (2011)

State of Grace från Heby i Västmanland tog hem det 2011, på Tyrol i Stockholm. Feedbackpanelen var hänförd och nämnde i sin motivering bland annat grym publikkontakt, välarrangerade och bra låtar samt en fantastisk sångare i Erik Ekblad.


Kolla reportagefilmen

Kolla State of Grace´s gig

State of Grace hemsida

Clara Lindsjö (2010)

Clara Lindsjö från Uppsala stod alldeles ensam på scenen med enbart en mikrofon, en loop-pedal, några flaskor och en underbar röst till hjälp. Feedbackpanelen kapitulerade totalt för Claras musikalitet, utstrålning och unika musikstil under Riks på V-Dala Nation i Uppsala.

Kolla Clara Lindsjös musikvideo till låten "Like It Or Not"

Clara Lindsjö på Facebook

Safemode (2009)

Metalcorebandet Safemode var en riktigt musikalisk och visuell käftsmäll och tog välförjänt hem det under Riksfestivalen på Lokomotivet i Eskilstuna.

Safemodes webb

Caveman Blues (2008)

Den allra första Riksfestivalen vanns av stonerrockiga Caveman Blues från Norrköping. Feedbackpanelen var hänförd av bandets scennärvaro och musikaliska skicklighet. Riksfestivalen ägde rum på Linköping Konsert & Kongress.

Kolla Caveman Blues gig

Ännu tidigare deltagare:

Innan namnbytet till Livekarusellen var bland andra dessa med:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987

Dela sidan